Nieuws

05.12.2022 - Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen?

 

Script met foto's van de voorstelling Testament van een Journalist

Speciaal voor de voorstelling Testament van een Journalist, maakte fotograaf Kurt Van Der Elst een prachtig fotoboek. In het fotoboek vind je eveneens het integrale script.
In Testament van een journalist, opent geliefd, gevreesd en beschimpt journalist Hugo Camps zijn testament. Als symbool van een hele generatie neemt hij afscheid en wordt hij uitgedaagd door een veranderende wereld. 

  • €20

 

Exclusieve zeefdruk Métisse (100 ex)

In het kader van Métisse, een coproductie met Theater Antigone, vroegen we beeldend kunstenaar Paul Van Gysegem - tevens een begenadigde jazzmuzikant - om zijn verbeelding los te laten op het onderwerp van de voorstelling: het identiteitsvraagstuk van 'dubbelbloedkinderen' sinds de jaren '60, toen ze als onwettige burgers in zowel Afrika als Europa massaal op onbegrip stuitten.

  • Origineel: €175
  • Gepersonaliseerd €250

 

Boek “Zoo humain. De blijde terugkeer van de barbaar” door Chokri Ben Chikha

Op vraag van de minister-president formuleert Ben Chikha middels rapporten antwoorden op het vraagstuk van de huidige sociaal-culturele impasse. Deels met de ene voet verzonken in het Tunesisch zand, baant de onderzoeker zich met de andere een weg doorheen het slagveld in de Vlaamse klei en gaat de strijd aan met o.m. de brol van zijn vader, culturele ramptoeristen, Malcolm X-imitators, pizzadozen, de Belgische Bisschoppenconferentie, politieke angsthazen en naïevelingen, dierentuindirecteur en pionier in de 'zoo humain' Carl Hagenbeck, en de troostindustrie.

Zoo Humain. De Blijde terugkeer van de Barbaar is een bundeling van notities, bespiegelingen, dagboekfragmenten, verslagen, theatertekstfragmenten en ontmoetingen. Alles is waargebeurd, behalve de meest interessante stukken.

  • €20

 

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere artikels, stuur dan snel een mailtje naar ann [at] actionzoohumain.be