Nieuws

08.07.2022 - ACTION ZOO HUMAIN ORGANISEERT TIJDENS GENTSE FEESTEN RETRAITE VOOR UITGEBLUSTE BURGERS, JOURNALISTEN EN POLITICI

 

Regisseur Chokri Ben Chikha en theatercollectief Action Zoo Humain bezetten tijdens de Gentse Feesten de Sint-Baafsabdij voor een helende retraite.

Een op de acht Belgen geven aan te willen stoppen met hun job, aldus de KU Leuven. Ervaren journalisten oordelen dat ons politieke systeem het hartinfarct nabij is. Het recente vertrek van tal van politici en een waslijst aan niet-ingevulde vacatures zijn slechts het topje van de ijsberg. En toch doen we voort. Altijd maar voort. Tot nu.

Bent u een teleurgestelde, uitgeputte, of terneergeslagen burger? Of wil u simpelweg ontsnappen aan het Gentse feestgedruis? Speciaal voor u organiseert theatergezelschap Action Zoo Humain tijdens de Gentse Feesten 2022 een helende retraite in de Sint-Baafsabdij. Tal van moegestreden journalisten, politici en andere burgers werden formeel uitgenodigd, een groot aantal tekende reeds present.

Treed van 20 tot 24 juli binnen in de stilte, het groen en de koelte. En laaf u aan de rituele opvoering van de voorstelling Testament van een Journalist. Een helende ervaring die u zal aanzetten tot nieuwe inzichten en de moed zal geven om verder te gaan.  

Laat de prestatiedruk even achter u: schuif mee aan tafel, drink de wijn, breek het brood en neem het tot u. Lucht gerust uw hart en moge kome wat komt. Amen. 

 

LOCATIE

Sint-Baafsabdij,
Voorhoutkaai
9000 Gent

 

DATUM EN UUR

20.07.2022 21:00U

21.07.2022 21:00U

22.07.2022 21:00U

23.07.2022 21:00U

24.07.2022 21:00U
 

TICKETS

https://www.ntgent.be/nl/producties/het-testament
 

CREDITS 

PRODUCTIEAction Zoo HumainREGIEChokri Ben ChikhaTEKSTHugo Camps & Erik-Ward GeerlingsDRAMATURGIESietske de VriesCHOREOGRAFIELaura Neyskens SCENOGRAFIELuc GoedertierMUZIEKMaxime Lenssens, Luiz MarquezKOSTUUMMarij De BrabandereBEELDKurt Van der Elst VIDEO MesservideoTECHNISCHE COÖRDINATIEArthur De VuystLICHT & GELUID Lars Morren, Niels Verougstraete METBert Luppes in de rol van Hugo Camps, Luiz Marquez, Maxime Waladi en Manou Selhorst COPRODUCTIE  PerPodium IN SAMENWERKING MET NTGent MET DE STEUN VAN de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest 


MET DANK AANHistorische Huizen Gent, Danspunt, CC Westrand, Futurn (bedrijvenpark Westgate), Van Steenbrugge Advocaten, Sirine Jendoubi.